XX Open Internacional de Sants, Hostafrancs i La Bordeta

Després de deu dies ja hem acabat l'Open de Sants. Ha sigut bastant cansat. Antonio ha acabat amb 4 punts. Podem resumir en 2 partides guanyades, 4 taules i 4 perdudes. El seu rànquing inicial era el lloc 134 i ha acabat en el 99. Això indica que ha fet un bon paper. José ha fet 4 punts. Podem resumir en 2 partides guanyades, 4 taules i 4 perdudes. La seva classificació inicial era el lloc 146 i ha acabat en el 133. Ha complit amb el seu paper. Manel ha fet 6 punts. Podem resumir en 4 partides guanyades, 4 taules i dues perdudes. El seu rànquing inicial era el 61 i ha acabat en el 43. Ha complit amb el seu paper.

El guanyador del grup A ha sigut el jugador alemany GM liviu-Dieter Nisipeanu amb 8 punts com 5 jugadors més. En aquest grup en posició 3 ens trobem a GM Miguel Illescas Cordoba.

El grup B l'ha guanyat el jugador sub-16 Jorge Ruiz González del Club Alfaro amb 8.5 punts empatat a punts amb Carlos Vargas Drechsler del club Tres peons. En tercer lloc tenim al jove sub-14 Cèsar Alcalà González del Club Peó i Peona.

El grup C l'ha guanyat el jugador Royer Manuel Lujan moreno del Club Calella amb 8 punts empatat amb Ismael Vadillo Torre del Club Italià de l'Orsay i Àlex Cassi de la Vidua del Club Badalona.

26/08/18

DÈCIMA RONDA

José ha jugat contra Juan Quero Ortega amb un elo català 1946 del Club Prat CE. El nostre jugador no ha tingut el dia i en el mig joc s'ha deixat una peça menor. Després de lluitar quan ha arribat amb la idea de millora la posició d'una torre l'ha agafat en el moment que s'ha adonat compte que no hi havia cap casella i ha hagut de capturar un cavall i perdre la torre. Amb qualitat i peça de menys ha hagut de cedir la partida.

Manel s'ha enfrontat a Anthony Grunfelder amb un elo 2094 del club francés del Belfort. El nostre jugador ha fet una apertura molt irregular però no tenia una posició dolenta. En aquest moment ha vist que podia guanyar peça menor però a canvi de tres peons. Després d'estudiar la posició, Manel ha decidit no capturar el cavall, però sorpresa l'ha acabat capturat i efectivament la posició resultant era força perillosa. Després d'un bon atac del contrari, el nostre jugador ha hagut de rendir.

Antonio ha jugat contra Emmanuelle Jesse sense elo català del club ABC pays de Vannes. La jugadora francesa ha jugat la Defensa Pirc. El nostre jugador ha entrat en la línia principal de la variant clàssica. Antonio ha acabat rapidament el desenvolupament i ha plantejat agafar peça d'avantatge, la contrincant ho ha evitat. Després Antonio ha intentat agafar un peó i torre d'avantatge però la jugadora ha tornat a evitar-lo. Els plans de la contrincant d'agafar peça i peó, els ha evitat el nostre jugador. Després dels canvis, els dos jugadors es queden amb alfils del mateix color i igualtat de peons. Els peons d'Antonio no podien ser capturats i els peons contraris no deixen que l'alfil vagi a rereguarda per capturar-los. La jugadora francesa ha intentat obrir la posició col·locat millor el rei i ha proposat un canvi de peó que Antonio no ha acceptat i han acabat pactant taules

25/08/18

NOVENA RONDA

José ha jugat contra Jaume Alcon Llosada sub-14 amb un elo català 1799 del Club Geva Cea d'Andorra. El contrari ha contestat amb la Caro-Kann a l'apertura de rei de José. En una mala jugada del sub-14 en amenaçar un cavall amb un peó central, José ha contestat amb la captura d'un peó central fent escac i després amb la captura del peó que amenaçava al cavall. Ha sigut suficient avantatge per arribar a un final guanyador i el contrari ha hagut de cedir. 

Manel s'ha enfrontat a Antoni Gallego Montes amb un elo català de 2062 del club veí Palleja. El contrari ha començat molt agressiu, en pocs moviments ha començat a donar problemes i el nostre jugador s'ha defensat correctament fins que el contrari no ha trobat com entrar i ha cedit qualitat a canvi d'un alfil de la defensa pensant que podia continuar l'atac que s'ha diluït en canviar algunes peces. Al final Manel s'ha quedat amb torre i tres peons contra alfil i tres peons. En un moment que el contrari ha protegit l'alfil amb el rei, Manel ha canviat torre per l'alfil i s'ha quedat amb els peons a,b,f contra dos peons b i f. En amenaçar crear un peó passat i tenir controlat el peó de f el contrari ha claudicat.

Antonio ha jugat contra Antoni Latorre Coma amb un elo català 1663 del club Terrassa del CSC. Antonio ha jugat la Defensa Francesa i s'ha entrat en la variant del canvi. En una jugada agosarada del rival, el nostre jugador ha guanyat un cavall per dos peons. Antonio no ha aconseguit recuperar els dos peons en un atac factible en sèptima i més tard no ha posicionat bé el seu cavall i rei per impedir la promoció dels peons en ala de rei. Al final Antonio ha tingut que sacrifica un cavall pels dos peons. Després de canviar les torres, l'adversari ha quedat amb el rei millor col·locat i amb igualtat de peons ha acabat guanyant al nostre jugador.

24/08/18

VUITENA RONDA

José ha jugat amb negres contra Victor García Gallardo sub-14 amb un elo català 1870 del club Terrassa. El nostre jugador ha jugat la defensa francesa variant del canvi. El jugador sub-14 ha anat a l'atac, el nostre jugador s'ha defensat com podia. José ha aconseguit canviar les peces i l'atac s'ha diluït. Al final ha col·locat un peó en e a tres caselles de coronar i el contrari un peó en f també a tres caselles però José coronava amb escac. El nostre jugador ha tingut el detall amb un jugador jove de donar-li taules quan quedava clar que ja havia guanyat.

Manel ha jugat amb negres contra Gregorio Valbuena Castro amb un elo 1812 català de del Club Jake. El nostre jugador ha plantejat una defensa francesa i ha aprofitat les petites imprecisions del contrari. Manel ha aconseguit obrir la columna h atacant amb la torre l'enroc del contrari. La dama blanca controlava l'entrada des de b8 de la dama contrària i en un error ha apartat la dama i el nostre jugador ha entrat amb dama en h2 fent escac, obligant a posar el rei darrere de la dama i amb torre f8 el contrari perdia dama i ha abandonat.

Antonio s'ha enfrontat contra Juli Bernat Mor amb un elo català de 1724 del club Catalunya. Al final els dos jugadors han acabat amb torre i peons.  Antonio tenia la posició guanyada però per falta de confiança, ha cedit unes taules.

 

23/08/18

SETENA RONDA

Setena RONDA
Antonio ha jugat amb negres contra Alfredo Castaño Fernández amb un elo 1787 del club Ateneu Colom. El contrari va jugar l'Apertura Espanyola. Antonio va acabar l'apertura amb dues jugades amb l'ordre erroni i amb les seves peces en una sintonia dolenta. El contrari li va obrir l'enroc amb sacrifici de l'alfil. Antonio no es va acovardir i va contestar fent el mateix però el seu atac no era tan bo com el del contrari. Antonio va quedar amb una peça de menys i no va trobar la serenitat i lucidesa per fer un contra joc d'atac i va abandonar.

Manel va jugar sub-14 contra Marco Bartels del club Toulouse sense elo català perquè és de nacionalitat francesa. El nostre jugador va jugar d4 i c4 mentre que el contrari ha jugat una apertura irregular amb Cf6 i e5. Després de canviar totes peces excepte una torre, Manel ha acabat amb tres peons centrals(c,d,e) units i passats mentre que el contrari tenia un peó en h2 bloquejat amb el rei, un peó a4 i un altre en c5. Manel va poder controlar els peons d'a i c i va fer valer els tres peons centrals i el contrari va haver d'abandonar.

José va jugar contra Xavier Abarca García amb elo català de 2020 del club Amposta. Al final va acabar amb un peó de més i un peó h7 controlat per la torre contrària en la fila 8 i la seva en la fila 7. El contrari disposava d'un peó en e3 passat recolzat pel rei negre i el rei blanc en e1. Els dos jugadors tenien les dues torres hipotecades en controlar els peons passats. Després diferents intents cap dels dos jugadors no podien progressar i van pactar taules.

22/08/18

SISENA RONDA

Antonio ha jugat amb blanques contra Raúl Sánchez Rodríguez sub-14 amb un elo català 1705 del club Lira. El seu rival ha jugat la defensa dels dos cavalls en contestació a l'Apertura Italiana. Antonio ha jugat la variant del Fegatello i ha guanyat el temàtic peó en el centre. Encara jugant amb blanques, el nostre jugador ha muntat un "catenaccio" en les tres primeres files amb la idea d'aprofitar el petit avantatge. El seu rival en intentar controlar el centre, buscant contra joc, Antonio ha aconseguit controlar una columna oberta i evitar per raigs X que el contrari obri un altre. Al final el nostre jugador ha clavat una peça menor que porta a canviar un alfil i dos cavalls. L'adversari ha intentat atacar-li el seu enroc amb dama i alfil, que després de la jugada defensiva correcta, Antonio ha agafat control d'una de les diagonals principals i ha col·locat una torre en sèptima atacant la dama contrària que en retirar-la el contrari entra en un escac i mate en tres jugades imparable amb dama i torre.

Manel ha jugat amb negres contra José Luis García Punzano amb un elo català 1858 del club Badalona. Després d'inventar una apertura ha quedat tan restringit que ha acabat perdent una torre sense remei. Ja ho sabem que en un torneig no s'han de provar coses rares.

El contrincant de José és Xàvier Colom Andrés amb un elo català 2039 del club Agustí. L'únic comentari del nostre company és que ha fet una molt mala partida i ha perdut.

21/08/18

CINQUENA RONDA

 

José ha jugat amb blanques contra Valentin Jimenez Anders amb un elo català de 1847 del club Maria de la Salut. El contrari li ha plantejat una Defensa Francesa. La partida estava igualada fins que el contrari li ha amenaçat un cavall amb peó i José ha fet una jugada intermèdia atacant a la dama contrària però no ha vist que el contrari li prenia el cavall amb la dama. En aquesta mala jugada ha perdut un cavall i seguidament ha canviat dames en una altra jugada dubtosa. José ha acabat abandonat. En l'equador de l'Open amb 5 partides jugades, José porta 2 punts.

A Manel li torna a tocar un sub-14, Josep Navajas Alvárez amb un elo català de 1912 del club Sant Andreu. Manel jugava amb blanques i ha plantejat un gambit de dama que el contrari ha refusat. Després del joc intermedi s'ha arribat a un final de cavall contra alfil amb igualtat de peons. Els peons de tots dos endarrerits i en les mateixes columnes. La posició estava totalment igualada i clarament taules. Manel ja porta 4 taules i només una guanyada. En l'equador de l'Open amb 5 partides jugades, Manel porta 3 punts.

Antonio ha jugat amb negres contra Jaume Izquierdo Morato amb un elo català de 1744 del club Montcada. El nostre jugador ha plantejat una Defensa Holandesa contra apertura del peó de dama. Antonio ha sortit bé de l'apertura. Després dels primers passos per preparar l'atac, ha obert més del compte i ha perdut un peó que més tard ha recuperat. En aquest moment el seu contrincant ha agafat una torre d'avantatge després d'un detall tàctic brillant. El blanc ha capturat la torre defensada amb peó amb la seva dama però si Antonio prenia la dama, perdia la seva a mans d'una torre donat escac. En perdre torre, Antonio ha abandonat. En l'equador de l'Open amb 5 partides jugades, Antonio porta 2 punts.

 


20/08/18

QUARTA RONDA

Antonio ha jugat amb blanques contra Jose Juan Fernández Panzano amb un elo català 1755 del Club Congrés. En aquesta partida de l'ampli catàleg d'apertures del nostre company, Antonio va elegir una apertura escocesa. Ja enrocats i a punt d'acabar l'apertura, el blanc va agafar un peó d'avantatge. Després de la retirada de la dama en rebutjar el negre el canvi, Antonio no la va retirar a la casella adequada i el rival va començar a preparar un contracop i va agafar una peça menor d'avantatge. Més tard el blanc va recuperar la peça després d'un atac doble amb cavall a un alfil i una torre desprotegits. Després de canviar alguns peons, Antonio va intentar buscar un altre peó d'avantatge però el contrari amb un detall tàctic va capturar un cavall amb torre i si les blanques la capturaven el negre recuperava la torre amb un atac doble de cavall. Antonio no va capturar la torre i va capturar el peó d'a. Antonio va intentar augmentar els peons d'avantatge i el negre ho va evitar enfrontant les torres i les van canviar. Antonio va arribar a un final amb peça de menys però dos peons d'avantatge, després d'una bona estona Antonio va aconseguir les taules a pesar de tenir peça de menys.

Manel li va tocar jugar amb blanques, un altre cop, amb un sub-14 imprevisible Marc Roig Roig sense elo català i un elo fide força baix del club Axedrez Yebisah d'Ibiza. Manel amb un intent de fer una francesa va acabar en una posició molt estranya. El blanc per evitar perdre la torre de h va provocar el canvi de dames. Després de canviar peces van quedar amb alfils de diferent color i Manel amb un peó passat en h bloquejat per l'alfil i el rei blanc no podia accedir i després d'intentar forçar l'error del negre que va fer les jugades correctes només quedava pactar taules.

José va jugar amb blanques contra José Daniel Peirón Lluch amb un elo català de 2027, un altre 2000, del club ONCE. Després d'una apertura no identificada van arribar al final. José va aconseguir un peó en sexta fila recolzat amb els dos peons dels costats, tots tres peons bloquejats per altres tres peons negres. El blanc va sacrificar un alfil en capturar un dels peons de la quinta fila amb la intenció de coronar amb el peó de sexta. El negre va contestar controlant la casella de promoció amb cavall i José va pressionar amb alfil i va aconseguir canviar el peó pel cavall. Els jugadors van pactar taules per igualtat.

19/08/2018

TERCERA RONDA

José s'enfrontava un altre cop a un jugador de més de 2000, Manel Quiles Olive amb un elo català 2012 del Club Pineda. El nostre jugador ha tingut la gosadia de començar amb l'apertura Orangutan, amb aquest nom no cal comentar res. El contrari sorprès ha estat més de 5 minuts per fer la seva jugada. José ha cedit el centre al seu adversari que a poc a poc li ha acorralat fins que ha aconseguit qualitat i un peó. El contrari amb aquest avantatge ha obligat a José a abandonar.

Antonio ha jugat amb negres contra Josep San Isidoro Castillo. El contrincant té un elo català de 1714 de l'ONCE. És un jugador invident que juga en un tauler especial per ell i es van cantant les jugades. Antonio planteja una defensa semieslava contra el sistema Londres, sense enrocar perquè després de canviar l'alfil de caselles negres, la columna h es queda oberta. Antonio li ha donat un peó enverinat que el contrari ha rebutjat. El nostre jugador aconsegueix guanyar un peó amb un cavall al fer un atac a dama i peó. Si prenia el cavall amb peó, perdia una torre. Més tard li ha agafat un segon peó i amb dos peons units i passats en ala de rei, el contrari ha hagut d'abandonar.

Manel ha jugat amb Lluis Mas Sayos amb un elo català de 1861 del Club Calldetenes. La partida ha començat amb una índia de rei clàssica. En un moment podia guanyar un peó central però per prudència no l'ha capturat (els mòduls li dóna un avantatge de 0.58). La partida estava igualada fins que Manel ha canviat el seu alfil de caselles negres per un cavall, després d'això els mòduls donen 0.56 de desavantatge. La partida ha empitjorat fins que ha perdut un peó en a i el contrari ha aconseguit doblar les torres en la columna b. Manel ja veia que la partida anava per mal camí però llavors ha rebut un regal del contrari en forma d'alfil. El contrari després d'un parell de moviments amb peça de menys ha abandonat.

 


18/08/18

SEGONA RONDA

Avui hem aterrat a Sants per jugar la segona ronda de l'Open.

José s'enfrontava a Andreu Castaño amb un elo català 2005 del Club Colon Ateneu. El nostre jugador ha plantejat una defensa francesa. En la transició cap al final José ha perdut un peó, però ha continuat amb seguretat fins que, no només, ha recuperat el peó, sinó que ha guanyat un peó més. Encara que el contrincant portava un peó de menys, ha començat a canviar totes les peces fins a quedar-se només amb rei i peons. José jugava força tranquil, fins i tot ha arribat a un estat zen que es podria definir com un micro són amb els ulls tancats. El final ja estava força clar amb un peó de més, però en aquest moment al blanc li ha caigut la bandera. Estaven a la jugada 39, només li faltava una jugada per arribar al control de les 40 jugades en 90 minuts. José s'ha emportat el punt, felicitats i "felices sueños".

Antonio s'ha trobat amb Virgil Ani amb un elo català 1739 del Club Escacs Barcelona. Virgil ha plantejat un atac iugoslau contra la variant del Drac de la Defensa Siciliana. Antonio ha sortit de l'apertura amb el control del centre i la diagonal negra principal. Després ha patit una forta pressió en una columna oberta de l'ala de dama que ha anat controlant. En aquest moment en lloc de fer la jugada defensiva de peó més precisa Antonio ha buscat contra joc en una altra columna oberta amenaçant guanyar un peó i intentar forçar el canvi de dames per intentar guanyar una peça. La resposta del rival ha sigut amenaçar en capturar-li un peó amb escac i ha vingut quan no ha pogut continuar amb el seu pla d'atac. Després de perdre un peó ha canviat la seva dama per les dues torres del rival, però amb el rei exposat als escacs de la dama i clavant peces. Antonio ha recuperat el peó després de canviar una torre per l'alfil, quedant en una posició oberta de dama contra torre i alfil amb igualtat de peons que li era desfavorable i començar un pla de coronar el peó de a que es trobava sol. En aquest moment, la pressió no li ha deixat veure que perdia la torre en un atac doble i ha abandonat. Quan tocava hora de sortir de la sala, Antonio no ha trobat la jugada correcta i s'ha trobat amb un impediment en forma de tanca de dos metres que ha sabut saltar demostrant que un jugador d'escacs pot estar en plena forma esportiva. Si algun dia es cansa de jugar a escacs, pot provar els 400 metres tanca.

Aqui tenim la tanca d'Antonio. 

Manel jugava amb el jugador francès Paul Piales amb un elo català 1996 del Club francès C4. El nostre jugador jugava amb negres i ha plantejat una defensa índia de rei. Les dames s'han canviat a b3 i el blanc s'ha quedat amb un peó doblat a c3 que ha sigut bloquejat amb un cavall molt interessant a c4. La posició semblava bona però Manel no ha vist que hi havia una captura d'un peó per un cavall que si es prenia el cavall, hi havia escac i mat en dos. Després d'una estona d'estar molt ofegat el nostre jugador s'ha pogut refer fins a arribar a un final de torres amb peó de més que no ha sigut suficient per guanyar i ha cedit les taules. La partida ha sigut molt llarga fins a les 4 hores i 45 minuts.


17/08/2018

Avui ha començat el XX Open Internacional d'Escacs de Sants, Hostafrancs i La Bordeta. Aquest any han arribat a 784 jugadors de 51 nacionalitats diferents. Poden trobar 29 GM i 1 WGM. El nostre Club participa amb 3 jugadors: José R. en el grup B, Antonio en el grup C i Manel A. en el grup B.

PRIMERA RONDA

En la primera ronda José R. ha jugat contra Antoni Oliva Llorens amb un elo català 2045 del Club Banyoles. La partida comença amb una defensa francesa línia del canvi i després de canviar les torres, dama i peces menors, quedar només el rei i 5 peons cadascú. Un final difícil de jugar però els mòduls li dóna al nostre jugador un avantatge d'1,31. Per evitar errors accepten els dos jugadors les taules.

Antonio li ha tocat jugar amb negres contra Fausto Nuñez Romeo amb un elo català de 1750 del Club Foment Martinenc. Antonio ha plantejat una peculiar línia del Gambit Fromm refusat que ha aconseguit planejar bé i amb avantatge de desenvolupament. Antonio ha detectat una casella dèbil en la posició del rival i ha iniciat un atac per intentar guanyar la qualitat però el rival ha fet les jugades defensives precises encara que Antonio ha portat la iniciativa una bona estona. En lluitar per controlar una columna central, s'han canviat les dues torres i dama. Al final la posició ha quedat amb dos alfils, un cavall i igualtat de peons per tots dos jugadors i sense possibilitat de progressar llavors s'han pactat taules.

Manel ha jugat amb blanques contra Guillem Arias Aranda Sub-14 amb un elo català 1837 del Club Foment Martinenc. Les negres han plantejat una defensa índia de rei que ha aguantat els intents d'atac del blanc. Després de canviar totes les peces menors i dama, la partida ha quedat en un final de dues torres i peons. Una posició difícil de jugar amb possibilitats de trencar les cadenes de peons però amb riscos, per evitar errors s'han pactat taules. Segons els mòduls hi havia un avantatge mínim de 0,3 del negre.

 

 

XX Open Internacional de Sants, Hostafrancs i La Bordeta
Etiquetat a:            

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *